Hvorfor er alle levende vesen våre mødre?

Purple and Blue Gradient 2020 Favorites Instagram Story Copy (5).png

Siden det er umulig å finne en begynnelse på vårt mentale kontinuum, følger det at vi har tatt utallige tidligere gjenfødsler; og hvis vi har hatt utallige gjenfødsler, må vi ha hatt utallige mødre. Hvor er alle disse mødrene nå? De er alle levende vesener i live i dag.

Det er feil å argumentere for at våre mødre i tidligere liv ikke lenger er våre mødre, bare fordi det har gått lang tid siden de faktisk brydde seg om oss. Om vår nåværende mor døde i dag, ville hun sluttet å være vår mor?

Nei, vi vil fortsatt betrakte henne som vår mor og be for hennes lykke. Det samme gjelder alle våre tidligere mødre - de døde, men de forblir våre mødre. Det er bare på grunn av endringene i vårt ytre utseende at vi ikke lenger gjenkjenner hverandre. I hverdagslivet vårt ser vi mange forskjellige levende vesener, både menneskelige og ikke-menneskelige.

Vi betrakter noen som venner, noen som fiender og de fleste som fremmede. Disse forskjellene er gjort av våre feilaktige sinn; de kan ikke bekreftes av gyldige sinn.

Dette er et utdrag fra Ærverdige Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche sin bok ‘Slik forvandler du ditt liv’ som snart kommer ut som en gratis norsk e-bok.

 

Neste mulighet til å finne indre fred:

Previous
Previous

Hva er opplysning?

Next
Next

Frequently asked questions