Hva betyr det egentlig å si at noe er verdifullt?

Purple and Blue Gradient 2020 Favorites Instagram Story (1).jpg
Purple and Blue Gradient 2020 Favorites Instagram Story.jpg

Om vi ble spurt om hva som er mest verdifullt, en diamant eller et bein, ville vi si en diamant. Dette skyldes at en diamant er mer nyttig for oss. Men for en hund ville et bein være mer verdifullt. Han kan ikke gjøre noe med en diamant, men han kan spise beinet.

Dette indikerer at verdifullhet ikke er en iboende kvalitet hos objektet, men avhenger av individets behov og ønsker, som igjen avhenger av hans eller hennes karma. For noen som har som høyeste ønske å oppnå åndelig innsikt som kjærlighet, medfølelse, bodhichitta og den ypperste opplysning, er levende vesen mer verdifulle enn et univers fylt med diamanter, eller til og med ønskeoppfyllende juveler.

Hvorfor er det slik? Det er fordi levende vesen hjelper denne personen til å utvikle kjærlighet og medfølelse og til å oppfylle ønsket om opplysning, noe som et helt univers fylt med juveler aldri kan gjøre.

Dette er et utdrag fra Ærverdige Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche sin bok ‘Slik forvandler du ditt liv’ som snart kommer ut som en gratis norsk e-bok.

 

Neste mulighet til å finne indre fred:

Previous
Previous

Hva er meditasjon?

Next
Next

Hva skal til for at vår åndelige trening skal lykkes?