Å bøye seg for nymånen

Buddha Shakyamuni sa, 'Jeg bøyer meg til nymånen og ikke til fullmånen. Her referer ‘nymånen’ til de første innsiktene vi utvikler på den åndelige veien og ‘fullmånen‘ referer til de avangserte og fullstendige kvalifiserte innsiktene til de ypperste vesen. Buddhas mening her er at siden storartede innsikter oppstår på grunnlaget av mindre innsikter burde vi beskytte og hedre våre første innsikter i Dharma.

Det samme er sant for utviklingen av det internasjonale tempel prosjektet (ITP). Mye har blitt oppnådd i de snere årene med blandt annet åpningen av fem store templer for verdensfred og en stor samling av mindre urbane templer. Her er Ærverdige Geshe Kelsangs vidstrakte medfølende visjon som nymånen, altså kun i starfasen.

Ved å ta del i ‘Jobb en dag for verdensfred prosjektet er vi med på å beskytte og hedre det dyrebare internasjonale tempel prosjektet og vi skaper årsakene for at prosjektet vil øke år for år helt til fullmånen av Ærverdige Geshe-las visjon nås - et kadampa tempel i enhver by i verden.

tempel-ny-måne

Høyt i det hellige sinnets himmel Hvor er den dyrebare månen? Høyt i himmelen av Ærverdige Geshe Kelsang Gyatso Rinpoches sinn. Herfra kommer den kraftfulle intensjonen og ubegripelige velsignelser for hvert eneste tempel, hver statue og hvert eneste dydig aktivitet som gjøres i disse templene.

Ærverdige Geshe-la, fra dypet av vårt hjerte takker vi deg for din vidstrakte godehet for folkene i denne verden. Må våre ønsker og intensjoner alltid være i samsvar med dine, og med våre handlinger må vi hjelpe deg med å gjøre din ekstraordinære visjon til virkelighet for å bistå alle levende vesen i denne verden.

Geshe-Kelsang-gyatso-meditasjon-i-oslo.jpg

Unik mulighet.
Idag har vi en helt unik mulighet til å gi et bidra til dette storartede prosjektet.

Donate
Previous
Previous

Syv Buddhaer for vår tid

Next
Next

Jobb en dag for verdensfred den 16.okt