Hvorfor delta på kurs hos oss?

Moderne Kadampa Buddhisme er en unik presentasjon av Buddhas lære for den moderne verden. Alle er velkomne uansett om du er buddhist eller ikke, uansett nasjonalitet, alder eller kjønn.

Våre kurs blir undervist av kvalifiserte vestlige lærere, både fra lek-personer og ordinerte munker og nonner. Gen Kelsang Dragpa er munk og hovedlærer på Kadampa meditasjonssenter Oslo og den nordiske åndelig lederen for den nye kadampa tradisjonen. Han ble ordinert som munk i 1993 og har undervist i mange år på en rekke Kadampa sentere i Europa.

Meditasjonskursene er enkle å forstå og bruke i vår travle hverdag. Instruksjonene som gis er vitenskapelige metoder for hvordan vi kan forbedre våre kvaliteter ved å utvikle vårt sinns kapasitet - med meditasjon.

Alle våre kurs inneholder veiledede meditasjoner og praktiske råd, samt nye måter å løse våre problemer og utfordringer på, basert på Ærverdige Geshe Kelsang Gyatso sine bøker og lærerens personlige erfaring.

Kursene passer for både nybegynnere, men også for dem som har mer erfaring i meditasjon. Foreløpig holdes kursene med vår hovedlærer på Engelsk, men vi har også regelmessige kurs på norsk. Kursene på engelsk blir gitt på en måte som gjør at de er enkle å forstå, selv om man ikke er en mester i engelsk.

I våre kurs legges det spesiell vekt på hvordan man kan integrere meditasjon og buddhas lære inn i våre travle moderne liv. Denne nye presentasjonen er klar og systematisk, enkel å forstå og bruke til å forbedre oss selv og andre, samtidig som den orginale meningen og intensjonen til Buddhas blir beholdt.

Men intelektuell forståelse alene kan ikke løse våre problemer. Om en syk person kun leser de medisinske instruksjonene uten å ta faktisk ta medisinen, vil han aldri bli frisk. Derfor er det aldeles viktig å bruke meditasjon til å nå en dyp opplevelse av indre fred. Dette er grunnen til våre kurs inneholder mange ulike med instruksjoner og meditasjoner fra Buddhas visdom.

Meditasjon er en enkel, men dypgående metode for å forbedre livskvaliteten og utvikle indre fred. Gjennom å følge enkle, praktiske instruksjoner kan vi lære å gi slipp på årsakene til vår smerte og misnøye og få den indre roen og klarheten vi har lenge lett etter.

Vi tilbyr et bredt spekter av kurs.
Grunnleggende program (GP) er ukentlige kurs som gir en grunnleggende innføring i meditasjon og hvordan vi kan bruke Buddhas lære til å løse våre problemer og øke vår indre fred og lykke. I tillegg holder vi et bredt utvalg av halv-dagskurs, retretter og andre arrangementer. Vårt fordypningsprogram (FP) er et omfattende systematisk studie og meditasjonsprogram for dem som ønsker å ta sin åndelig øvelse til det neste nivået.

Previous
Previous

Hvorfor trene i Buddhas lære?

Next
Next

Din godhet bygger templer