Hvorfor er vårt menneskeliv dyrebart?

Purple and Blue Gradient 2020 Favorites Instagram Story Copy (1).png

Med visdom kan vi forstå hvordan vårt menneskeliv er verdifullt, sjeldent og meningsfullt. De som for eksempel har tatt gjenfødsel som dyr har på grunn av begrensningene ved deres kropp og sinn, ikke muligheten til å forstå eller utøve åndelig lære. Denne læren er metoden for å kontrollere våre vrangforestillinger som ukontrollert begjær, sinne og ignoranse. Kun mennesker har frihet fra slike hindringer og har alle de nødvendige forutsetningene for å inngå i åndelige veier, som alene fører til edel og evigvarende lykke. Denne friheten og besettelsen av disse nødvendige forutsetningene er de spesielle egenskapene som gjør vårt menneskeliv så dyrebart.

Purple and Blue Gradient 2020 Favorites Instagram Story Copy (2).png

Selv om det er mange mennesker i denne verden, har hver og en av oss kun ett liv. En person kan eie mange biler og hus, men selv den rikeste personen i verden kan ikke besitte mer enn ett liv. Og når dette livet går mot slutten, kan han eller hun ikke kjøpe, låne eller lage seg et nytt. Når vi mister dette livet, vil det i fremtiden, være svært vanskelig å finne et annet like kvalifisert menneskeliv. Et menneskeliv er derfor svært sjeldent.

Vårt menneskeliv vil bli utrolig meningsfullt om vi bruker det til å oppnå åndelig innsikt. Ved å bruke det på denne måten, vil vi innse vårt fulle potensiale og gjør fremgang fra tilstanden som et vanlig, ignorant vesen til et fullstendig opplyst vesen, det høyeste av alle vesen. Og når vi har gjort dette, vil vi ha kraften til å bistå alle levende vesen uten unntak. Ved å bruke vårt menneskeliv til å oppnå åndelig innsikt kan vi løse alle våre menneskelige problemer og oppfylle alle våre egne og andres ønsker. Hva kan være mer meningsfullt enn dette?

Utdrag fra Ærverdige Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche sin bok ‘Slik forvandler du ditt liv’ som snart kommer ut som en gratis norsk e-bok.

Previous
Previous

Hvorfor følge den åndelige vei?

Next
Next

Hva er essensen av åndelig øvelse?